Kinekrijgslaan

Algemene kinesitherapie

De algemene kinesitherapie richt zich op het behandelen van klachten in het bewegingsapparaat. We denken hierbij vooral aan pijn ter hoogte van de spieren en de gewrichten van jouw ledematen en wervelzuil. Zowel acute klachten als chronische problemen worden in de praktijk aangepakt. Net als revalidaties na operatie. Na een uitvoerig klinisch onderzoek bespreken we met jou onze diagnose en het behandelplan. We maken hoofdzakelijk gebruik van manuele technieken en oefentherapie om u van uw klachten te verlossen.

De oefeningen worden via een digitaal oefenprogramma voor u op maat gemaakt. U ontvangt een code via mail zodat u thuis de oefeningen op de computer of via een app kunt raadplegen.

https://storage.googleapis.com/strapi-hosting-cd134.appspot.com/Image/IMG_2305_94815c3945/IMG_2305_94815c3945.jpg

Onze specialisaties

Manuele therapie

Manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatie binnen de kinesitherapie waarbij de therapeut naast manuele technieken ook extra kennis opdoet over de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en de (recidiverende) klachten oorzakelijke probeert te kaderen.

Dry needling

Dry needling

Dry needling is een evidence based behandelmethode van de kinesitherapeut. Wanneer spieren verkeerd functioneren, door bv verkeerde houding, overbelasting, repetitieve bewegingen… kunnen er triggerpoints ontstaan (spierknopen). Deze triggerpoints veroorzaken lokale pijn, maar gaan vaak gepaard met bepaalde uitstralingspijnen, alsook stijfheid en bewegingsbeperking.

Kaak Dysfuncties en aangezichtspijnen

Kaak Dysfuncties en aangezichtspijnen

Tanden klemmen of tandenknarsen zijn veel voorkomende uitingen van stress. Deze gewoonten kunnen kaak dysfuncties, hoofd en aangezichtspijnen veroorzaken. Daarbij kan het ook gebeuren dat de mond niet meer goed open gaat of dat kauwen moeilijk of pijnlijk verloopt. De spieren die hiervoor verantwoordelijk zijn gaan in dysfunctie en veroorzaken oorpijn, oorsuizen, hoofdpijn en tandpijn.

NIMOC bij staartbeen klachten

NIMOC bij staartbeen klachten

NIMOC is de afkorting van Non-Invasive Mobilization of the Os Coccyx. Dit betekent een uitwendige behandeling van het staartbeen. We herstellen de afwijkende stand van het stuitje door een heel milde, uitwendige beweging. De kortdurende mobilisatie wordt in zit uitgevoerd en is bijna nooit pijnlijk of belastend voor de patiënt.

Perinatale Kinesitherapie

Perinatale Kinesitherapie

Perinatale kinesitherapie omvat zowel therapie tijdens uw zwangerschap als na de bevalling. Tijdens uw zwangerschap verandert je lichaam. Dit kan leiden tot rug of nekklachten, bekkenpijn, algemene vermoeidheid…

Relaxatie therapie

Relaxatie therapie

Deze klachten zijn psychosomatische klachten, ze manifesteren zich in het fysieke lichaam waarbij psychische factoren een duidelijke rol spelen. Het zijn stress gebonden stoornissen. Er is een ontregeling van het stressregulatiesysteem bij het ontstaan en in stand houden van deze klachten. Veel klachten zijn niet of moeilijk medisch vast te stellen. Toch zijn er gefundeerde redenen waarom deze symptomen optreden.

Rug- en nekschool

Rug- en nekschool

Dit programma is bedoeld voor iedereen met langdurige en/of weerkerende klachten aan de rug of nek. Het kan ook nuttig zijn na bepaalde rugletsels of -operaties om op een veilige en begeleide manier terug te revalideren.

Sportkinesitherapie

Sportkinesitherapie

Hier revalideer je voor jouw opgelopen sportletsels. Ongeacht jouw niveau als sporter krijg je een sportgerichte revalidatie opgesteld na een grondig klinisch onderzoek met oog voor het lichaam als geheel.

Kinekrijgslaan

Een afspraak maken

Afspraken voor Flore en Ben kan je enkel telefonisch of online maken. Dat doe je door te bellen naar 09/2203459 of via de afspraak knoppen. Afspraken bij Marianne verlopen momenteel enkel via mail (info@kinekrijgslaan.be)

Onze contactgegevens

Wij staan voor jou klaar. Je kan contact met ons opnemen via onderstaande gegevens.

info@kinekrijgslaan.be

09/220 34 59

Krijgslaan 24, 9000 Gent