VOEDING EN DIEET

Visie

Wat écht leidt tot succes op lange termijn, vindt zijn oorsprong in gedragsverandering. De manier hoe we naar voeding kijken heeft vaak onbewust een invloed op het eetgedrag. De functie van voedsel beperkt zich niet enkel tot het nutritionele aspect, maar reikt veel verder. We eten vaak zonder naar ons verzadigings- of hongergevoel te luisteren en daarnaast is een ongezonde voedselkeuze dikwijls een gewoonte, maar die gelukkig bij te sturen is met de juiste begeleiding.

Ik ben ervan overtuigd dat voeding een cruciale rol speelt in zowel de fysieke als mentale gezondheid. Bij mij krijg je geen standaard voedingsschema, maar leer ik je aan hoe je de bron van je voedings- en eetproblemen aanpakt. Pas nadat ik inzicht heb in je mentaliteit rond voeding gaan we samen op zoek naar oplossingen en stellen we concrete en haalbare doelen op. Ik ben gericht op gezonde eetgewoonten aanleren, waarbij er geen plaats is voor restrictieve diëten.

https://storage.googleapis.com/strapi-hosting-cd134.appspot.com/Image/yoghurt_ef98f9f8_04bead688f/yoghurt_ef98f9f8_04bead688f.jpg

Waarvoor kan je terecht

Specialisaties

 • Gezonde en evenwichtige voeding

 • Vermageren en gewicht aankomen

 • Spieren opbouwen

 • Prikkelbare darm syndroom (PDS) / low-FODMAP

 • Ondersteuning van een gezonde zwangerschap, (zwangerschapswens tot en met na de zwangerschap)

 • Voeding voor baby’s, kinderen, adolescenten

 • Spijsverteringsproblemen (reflux, diarree, constipatie, opgeblazen gevoel…)

 • Hart- en vaatziekten (hoge cholesterol en hoge bloeddruk)

 • Prediabetes en diabetes type 2

 • Sportvoeding

 • De relatie tussen voeding en mentale gezondheid

https://storage.googleapis.com/strapi-hosting-cd134.appspot.com/Image/close_up_nutritionist_writing_prescription_1ee1e45843/close_up_nutritionist_writing_prescription_1ee1e45843.jpg

Werkwijze

Consultaties

Intake consultatie (60 minuten - €60 euro)

We nemen uw gezondheidsinformatie door, bespreken waaruit uw huidige voedingspatroon bestaat en welke andere factoren uw gezondheid kunnen beïnvloeden (zoals beweging, slaap, stress, ...). Afhankelijk van de situatie kunnen we enkele antropometrische metingen uitvoeren, zoals lengte, gewicht en tailleomtrek. U verlaat deze sessie met een aantal actiestappen waar u direct mee aan de slag kunt. Op basis van dit gesprek werk ik het voedingsschema tegen de tweede consultatie af.

Tweede consultatie (60 minuten - €50 euro)

Tijdens het tweede consult ontvangt u, op basis van uw intakegesprek, uw persoonlijk actieplan met korte- en langetermijndoelen. Dit stappenplan houdt rekening met uw specifieke situatie en kan documenten bevatten zoals een voedingsschema, recepten, productaanbevelingen, .... Samen bekijken wij uw persoonlijke actieplan en passen dit indien nodig aan.

Opvolgconsultatie (30 minuten - €30 euro)

Tijdens deze sessies kijken we naar uw voortgang en passen we indien nodig uw actieplan aan. De frequentie van de opvolgsessies is afhankelijk van individuele situaties en behoeften.

https://storage.googleapis.com/strapi-hosting-cd134.appspot.com/Image/aubergine_8914dea790/aubergine_8914dea790.jpg

Praktisch

Betalingswijze en terugbetaling

Je kan contant of via Payconiq (QR-code) betalen.

Sommige mutualiteiten betalen gedeeltelijk een bezoek aan een diëtist terug. Hiervoor neemt u best contact op met uw ziekenfonds. Er zijn enkele zorgtrajecten die via het RIZIV terugbetaald kunnen worden, mits voorgeschreven door een arts. Als u denkt dat dit voor u van toepassing is, kunt u uw diëtist om meer informatie vragen.

https://storage.googleapis.com/strapi-hosting-cd134.appspot.com/Image/food_4ecada01e4/food_4ecada01e4.jpg

Kinekrijgslaan

Een afspraak maken

Via de online agenda kan je de dagen en tijdsloten zien waarop ik aanwezig ben in de praktijk. Je kan zelf je afspraak inplannen, zonder dat je me hiervoor moet bellen of mailen. Verkies je toch telefonisch contact of een mailtje? Aarzel dan niet om me te contacteren via onderstaande contactgegevens.

Betalen kan enkel via Payconiq of Cash

Contactgegevens

Tel: +32 486 38 47 49

E-mailadres: hello@healthfullyheather.com

Onze contactgegevens

Wij staan voor jou klaar. Je kan contact met ons opnemen via onderstaande gegevens.

info@kinekrijgslaan.be

09/220 34 59

Krijgslaan 24, 9000 Gent